Festmåltid

Hemmalagat är alltid godast! Igår röjde Erik och jag runt i köket hela dagen. En planerad hamburgermiddag stod på schemat och gäster var Emelie, Martin och Alfred.
På grund av mina arbetstider äter jag och Erik sällan middag ihop, så därför tappar man lite lusten för att laga mat på vardagarna. Då är det desto roligare när man ska ha gäster och man verkligen kan gå all-in. 

Jag började med hamburgerbröden redan på morgonen. Eftersom de ska jäsa totalt 3h år man vara ute i god tid.
Sedan skulle det picklas rädisor, förbereda cole slaw, provfritera pommes, stekas halloumi och kalkonbacon och mycket mycket mer.
IMG_3792 Erik ansvarade för potatisen och gjorde egna pommes som vi strösslade parmesan och persilja på. Mycket gott!IMG_3793 IMG_3794 Eftersom jag inte äter kött gjorde jag vegetariska biffar på sötpotatis, kikärtor och koriander. Passade utmärkt smakmässigt till de andra tillbehören.IMG_3795 IMG_3796 IMG_3797 Hamburgerbröden gjorde jag av DETTA recept. Skippade dock honungen och gräddade dem i knappt 45 min.IMG_3798 IMG_3799

Till efterrätt gjorde vi en rabarberpaj men då hade jag glömt bort att jag hade en kamera så resten av kvällen existerar bara i våra minnen (och våra magar hehe).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *