– MAMA MIA MALMÖ –

Hej på er! Helt sjukt att det hunnit bli fredagskväll igen?! Alltså jag vet att all säger att tiden går fort när man har barn men de senaste två veckorna har gått exeptionellt fort!
Igår var vi i Malmö för ett besök på Mama Mia’s amningshjälp. Som jag nämnt tidigare har jag haft en hel del problem med mjölkstockning. Det i kombination med flertalet andra faktorer har gjort att jag misstänkt att Valther har kort läpp- och bakre tungband. Bokade därför in en tid hos en kvinna som jag hört ska vara bra på att bedöma detta på barn. Plus att jag ville att hon skulle se över hans grepp överlag.

Så vi kom dit, ammade, provade lite olika positioner och sedan kollade hon honom i munnen. Mycket riktigt bekräftade hon att hans tungband såg kort ut i den bakre delen, läppbandet såg dock fint ut så det var skönt att höra!
Dessvärre verkar det vara väldigt svårt att få hjälp med denna typen av problem i Skåne, så har mailat en klinik i Stockholm där det ska finnas en expert inom området.
Vi ska upp nästa vecka för att hälsa på mina föräldrar och vore ju toppen om vi kunde få en tid till henne då också!
Håller tummarna för det!

Någon som har erfarenhet av klipp?

Efter besökt på Mama Mia gick vi till Condecco för att äta lunch. Valther sov en stund först, men vaknade sedan och fick komma upp i famnen. Sedan fick han även sitta i barnstolen en stund och vips så kändes vår bebis inte som en liten bebis längre :O
Han har blivit ett litet barn! Inte bara en lite pluttis!

Köpte även med mig ett gäng såna här hem – Så goda!
Mina favoriter är de med matcha och choklad!

6 comments on “– MAMA MIA MALMÖ –

 1. Vad skönt att höra att ni fått bra hjälp och att du förhoppningsvis kan få bukt på mjölkstockningarna! Vi var på en klinik i Mörby innan jul för jag misstänkte att vår dotter också hade kort tungband. Har haft såna problem med amningen, speciellt i början. Tungbandet visade sig vara lite kort och vi kunde ha klippt då men eftersom det med största sannolikhet inte skulle påverka dotterns tal så valde vi att avvakta eftersom amningen blivit bättre. Fick dock mjölkstockning för någon vecka sedan och funderade på om vi skulle klippt.. Jag hade verkligen inte förstått att amningen skulle vara så utmanande som den är ibland. Hoppas allt ordnar upp sig för er med stockningarna!

  • Verkligen! Känns som att det är så himla mycket som kan påverka hur det går med amningen!
   Jag har hört att det även kan påverka deras tänder längre fram. Jag har själv väldigt hög gom och mitt läppband gick av när jag var barn, hade mycket symptom för kort tungband också men då hade man liksom inte koll på det på samma sätt.. Hursomhelst så fick jag väldigt trångt mellan tänderna och behövde tandställning i fler år. Så tänker dels på vår amningssituation i nuläget, men även andra faktorer längre fram. Visst, sen vet man ändå aldrig hur det blir och det är såklart jättemycket som påverkar. Men tänker att detta ändå kan vara ett steg på vägen 🙂 Tack för ditt svar!

 2. Vår son som är född 3 veckor efter Valther hade också besvär med kort tungband. I vårt fall var det BVC-sköterskan som upptäckte det och skickade en remiss till öron-näsa-hals på sjukhuset. Läkaren där tyckte att tungbandet var lite kort, men inte så jättekort. Dock sa hon att det var lika bra att klippa det lite eftersom det är ett så pass enkelt ingrepp när barnet är litet, ju äldre de blir desto mer komplicerat/svårt ingrepp blir det ju.

  Hur som helst, vår son tyckte det var mest obehagligt att man höll fast honom. Han skrek när de gjorde själva klippet men lugnade ner sig nästan direkt. Sen fick han amma och efter det var det bortglömt.?? Efter det får han bättre tag när han ammar och amningen fungerar bättre överlag! 🙂

  • Ja det är lite så man känner, att bättre få det åtgärdat nu när de är mindre innan det blir ett för stort ingrepp av det!
   Har kontaktat och pratat med Amelie som sägs vara en av de bästa i Sverige. Förhoppningsvis kan vi få en återbudstid nästa vecka! 😀
   Vad skönt att det blev bättre för er – Det ger mig hopp! 😀

 3. Min son fick klippt sitt tungband när han var 5 dagar gammal. Dock för lite såklart då det bara finns två i Sverige som klipper tillräckligt (som man vet om). Så får försöka få tag i en tid i Göteborg.
  Hoppas ni kan få en tid hos Amelie snabbt. Tror dock jag läste igår att tidigaste lediga tiden var i mars 🙁
  Lycka till med allt 🙂

  • Tack för ditt svar! Har pratat med Amelie och ska ringa under nästa vecka och se om vi kan få någon återbudstid 😀 Håller tummarna för det! Tack snälla!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *