Fiffidoktorn

(Känsliga varnas..)

Kan inte påstå att det var en trevlig undersökning idag. Men finns betydligt värre saker man kan utsättas för, och smärtan höll bara i sig ca en timme efteråt.

Det jag har gjort är alltså kollat passagen i äggledarna. Det gör man genom att spola upp kontrastvätska i livmodern, sedan gör man ett ultraljud för att se att passagen är ok och att det inte finns några sammanväxningar. Kändes ungefär som en väldigt intensiv mensvärk. Det spände ganska rejält när hon förde in röret men själva vätskan kändes inget speciellt. 

Alltså såg bra ut, likaså mina prover som jag tog för någon vecka sedan. Så i nuläget befinner vi oss fortfarande i limbo. Någonstans hoppas man nästan att de ska hitta något (men inget för allvarligt såklart) för då finns det ändå kanske något man kan göra. Ska i alla fall få testa några tabletter, se om det kan hjälpa. Annars blir nästa steg insemination!  

 Typ så här kändes det.. 

2 comments on “Fiffidoktorn

  1. hittade din blogg av en slump, och kikade in då jag själv är mamma och också håller på med mammaträning (dock i liten skala, men skulle gärna bygga upp ngt liknande som du har :)). Hursom så läste jag detta och tänkte att oj, en till likhet, för jag gissar att ert limbo gäller problem m att bli gravid? Vi är inne i ivf-karusellen för syskonförsök, men ville iaf bara skicka en kram och ett heja heja! Att inte veta är ju det jobbigaste, och om ni nu får köra insem. så vet ni ju iaf det 🙂

    • Vad kul att du också håller på med mammaträning, så roligt att intresset och kunskapen har ökat inom det området 🙂 Precis, vi har försökt i snart två år och alla testerna ser bra ut, båda mina och mannens. Jag misstänker dock ändå att det är något med mitt progesteron som spökar och hörde faktiskt igår att det inte korrekt går att mäta genom blodprov, utan det krävs ett salivprov. Så ska söka igenom nätet efter mer svar kring det 😉 Men nu har jag fått Pergotime och ska börja den första kuren om ca tre veckor så det ska bli spännande att se om det kan ge resultat. Ja verkligen, det här med att inte veta och inte kunna göra något specifikt, det tycker jag är påfrestande. Har ni provat några andra behandlingar, tex pergotime eller liknande? Tusen tack för peppande ord, stort lycka till till er också! Kram! (ps. ska genast kika in på din blogg också :))

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *