Split Squats & Räkan

Efter mitt bodybalance-pass i morse hade jag planerat att träna ben.
Lite för intensiv uppvärmning med en timmes yoga innan benträning kanske, men det gick an ändå. Dock kände jag mig helt svajig i blodtrycket, som om kroppen inte kommit igång ordentligt, blev bitvis riktigt yr och det kändes nästan som att jag skulle svimma.
Men ett par riktigt djupa andetag och lite längre vila mellan knäböjsseten så klarade jag mig!

Förutom knäböj körde jag även bulgariska utfall, split squats, räkan och benspark.
Split squats har blivit en ny favorit och jag kör den både viktat och oviktat.
Även räkan har blivit en fast övning i min benträning. En, för mig, väldigt utmanade övning, både kontroll- och styrkemässigt.
Men efter tre-fyra pass upplever jag ändå viss skillnad och fantastiskt nog så känner jag även av rumpan på vänster sida när jag kör den. Annars har min vänstra skinka varit väldigt svårväckt och okontaktbar. Så nu håller jag tummarna för en fortsatt utveckling!

IMG_4484Räkan!IMG_4506Håll emot lååångsamt ned, fokus på säte, bål och framsida. Bara ett lätt stöd med händer. Viktigt att tyngden är i hälen.
Tanken är egentligen att man ska hålla i den bakre foten och jobba fritt ned/upp, men det fixar jag inte riktigt än. Med betoning på än!
IMG_4513 IMG_4516Split Squats!
Var svårt att få till en ok bild med timer, i slutläget är höften mer sänkt och mer framåt så knät passerar hälen.Perfa för de som vill få upp rörligheten i sina böj. IMG_4528 IMG_4534

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *