Skillnad!

Under mitt besök hos sjukgymnasten i onsdags gjorde han ett ultraljud på båda knäna. Man ska ha som en lite grop där knäskålen ligger och på ultraljudet såg man skillnaden på höger och vänster knä.

På höger sida har jag en korrekt skål där det går upp-ned-upp, men på vänster går det upp-ned och sedan rakt ut. Så på utsidan av vänster knä har jag inget som stöttar upp knäskålen, alltså därför den dra ut mot sidan så fort jag böjer i knät.
Det var rätt så häftigt att se knät från insidan och skönt att få en förklaring till varför det beter sig som det gör.

Något som också var skönt var att jag inte kommer behöva opereras.
Paniken inför att vara sjukskriven, att inte kunna köra pass och träna på som vanligt hade inte varit kul haha. Men det slipper jag som tur är!

Däremot fick jag ett knäskydd som jag ska använda under träning (inte all träning, men vid behov) och eftersom jag körde ben idag bestämde jag mig för att sätta det på prov direkt. Det är som en halvmåne som sitter på utsidan för att stötta upp knäskålen och även om jag inte besväras speciellt mycket av det när jag kör knäböj och utfall etc så märkte jag skillnad. Kände mig mycket mer stabil!
Det riktigt eldprovet kommer nästa vecka när jag ska köra baksida och då även lårcurl:a. Det är nämligen i den rörelsen som jag upplever mest problem.
Ska bli kul att testa!

IMG_4412 IMG_4413

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *