Bra kontaktövning

Senaste 1 ½ veckan har det inte blivit så mycket styrketräning då jag på något vis lyckades göra illa min handled. Suck. Typiskt min tur liksom? Är det inte det ena så är det de andra..
Gjorde illa handleden förra söndagen (alltså två veckor sedan) och den känns fortfarande inte helt bra. Den veckan som följde körde jag en del underkropp men eftersom jag hade svårt att hålla grepp om stången så bestämde jag mig för att ta lite naturlig vila i en vecka.

Jag har fortsatt med passen och lite egen yoga, samt den vardagsmotionen jag får och lite promenader. Har känts skönt för kroppen. Eftersom jag jobbar långa dagar med många tidiga morgnar så blir kroppen lätt trött, både fysiskt och psykiskt. Tycker det är viktigt att lyssna lite inåt då. Ta ett brejk för att sedan komma tillbaka med nya krafter.

Men så igår åkte jag till jobbet lite tidigare för att prova hur mycket handleden fixar nu. Jag ville verkligen köra igenom ryggen eftersom jag fort ont och blir trött i den så fort jag inte tränar. Det var inte alla övningar som funkade, men de flesta gjorde det och jag fick till ett skönt pass med många reps och inte jättetunga vikter. Cirkulation, kontakt och att inte belasta handleden för mycket var målet.

Idag känns det ruskigt bra och jag hoppas att kunna fortsätta med träningen resten av veckan!

Jag bland annat denna övningen. I min ryggträning lägger jag alltid in små kontakt- och kontrollövningar för skulderbladen, som till exempel skulderbladshävning. Denna är också en favorit.
Man kan göra den mot golvet i barnets position, framåtfälld i stående eller hängandes i chinsräcket. Helt beroende på vilken belastning man vill ha.
Jag jobbar med helt raka armar, ryggen är lång och axlarna rör sig ned/upp och skulderbladen lyft upp och nyper ned. Svårt att förklara med ord, men testa! Grymt skönt för en trött bröstrygg 🙂

IMG_5068 IMG_5070 IMG_5072

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *