Cashewsmör

Godmorgon söndag!

Har fått ihop drygt 8h sömn i natt och jag känner mig riktigt utvilad. Men det här ljuset är ganska förvirrande för jag vaknade 4:50 och var helt övertygad om att klockan snart skulle ringa. Så låg vaken en stund innan jag kom på tanken att faktiskt se efter hur mycket klockan var. Man är inte direkt logisk i sitt tänkande när man vaknar upp. Anyways så somnade jag om till 8 och sitter nu och äter frukost.

Jobbar ca 9:45-15:45 beroende på hur lång städningen tar efteråt. Jobbar i repan på gymmet idag. Inga pass, inga pt, bara soft receptionsjobb 🙂

Äter som vanligt min äggröra med banan, hallon och blåbär till frukost. Men slänger även på en klick cashewsmör som jag gjorde igår.

Jag älskar cashewsmör och det är tusen gånger godare (och billigare) att göra eget än köpa.
Allt du behöver göra är att första rosta nötterna, ca 10 min på 200°.
Släng sedan ned nötterna i en matberedare eller mixer. På med lite salt, vaniljpulver och en klick kokosolja och kör tills nötterna smörifierats.

Easy peasy!

IMG_0196Rosta nötterna tills de blir gyllenbruna.

IMG_0208

IMG_0209Vaniljpulver är inget måste men jag tycker det är smarrigt. Ibland har jag i kanel och kardemumma också. Man får slänga i allt som man tror blir gott!

IMG_0210Sen är det bara att köra.

IMG_0212Här börjar det likna något. Vill man ha smöret väldigt krämigt kan man behöva tillsätta lite kokosolja till, men passa så det inte blir för mycket. 1 tsk kan räcka.

IMG_0215Nu så!

IMG_0217Viktigt att smaka av. Ett par gånger.

IMG_0219Häll sedan upp i en fin burk och ät på smörgås, gröt eller med sked direkt ur. Det sistnämnda är nog min favorit..

Nej nu måste jag göra mig iordning och sedan pysa iväg!

2 comments on “Cashewsmör

    • Det håller säkert några månader eftersom det står kylt, för annars tenderar nötter och frön att härska om det står varmt. Det längsta jag haft en burk o-uppäten i kylen är nog drygt två-tre månader och det har inte varit några problem 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *