Brödbak

Ja det gjorde ju inte direkt ont att äta mitt nybakade bröd hehe..
Ska bli spännande att se vad mannen tycker när han kommer hem i morgon, men jag känner på mig att det kommer bli en stor favorit här hemma. I alla fall för min del!

Receptet hittade jag faktiskt på nätet och jag ändrade bara en yssepyssegrej. Gick förbaskat fort att röra ihop och det enda som tar tid är själva jäsningsprocessen (totalt tre timmar). 

IMG_2729IMG_2731IMG_2733 IMG_2734

DETTA BEHÖVER DU:

♥ 6 dl kallt vatten
♥ 20 g jäst, gärna ekologisk
♥ 3 dl bovetemjöl
♥ 3 dl majsmjöl
♥ 4 msk fiberhusk
♥ 2 msk honung
♥ 1 1/2-2 tsk salt

GÖR SÅ HÄR:

Blanda först jäst och vatten. Jag smulade bara i jästen och rörde sedan runt tills den löst sig. Rör eller vispa sedan i bovete- och majsmjölet samt honungen. Till sist i med fiberhusk och salt. Rör/vispa ordentligt så husken inte klumpar sig, men inte för mycket så all luft försvinner.
Låt sedan jäsa i bunke täckt med plast i två timmar.

Knåda sedan en rund form av brödet, olja gärna händerna och ta hjälp av lite majsmjöl. Min deg var hyfsat kladdig när jag tog den ur bunken..

Placera sedan på bakplåtspapper, strö lite majsmjöl över och låt sedan jäsa ytterligare en timme. Gärna under en bakduk. Då reste sig brödet riktigt fint!

Grädda 50-60 min på 150 grader. Se till att brödet är genomgräddat och att det inte är fuktigt i botten. Låt svalna helt innan du skär upp.

IMG_2753 IMG_2755 IMG_2756 IMG_2757 IMG_2760Äts med en stor klick eko Bregott. Som om det finns något bättre liksom? 😛

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *