Gravid vecka 27

Vi har nu tagit oss en bit in i vecka 27 och tänkte att jag skulle skriva en liten uppdatering om vad som känns nytt i kroppen. Ibland upplever jag att det sker saker hela tiden, framförallt när det kommer till hans rörelser.
Men senaste tiden har jag märkt av några nya fysiska förändringar:

• Min hormonrand börjar nu synas (om än ganska svagt) ovanför naveln också.
• Halsbrännan gör sig numera påmind varje dag. Fram till v 22 ungefär så var den mer sporadisk, men nu är det svårt att somna samt sova utan antingen Omeprazol, Rennie eller Gaviscon. Jag som ogärna tar tabletter och medicin tycker det är lite jobbigt att proppa i mig ovanstående dagligen. Men att ha halsbränna är värre då den resulterar i noll sömn annars.
• När jag ligger på rygg på golvet blir det tyngre att andas. Känner mig dock inte yr eller liknande.. Väldigt sällan jag ligger på golvet, och då bara korta stunder, så inte så farligt egentligen. Men tycker det ger en sån skön massage av ländrygg och bäcken så vill gärna ligga där en stund varje kväll hehe.
• Bebisen är nu ca 37 cm och väger 1 kg. Börjat fundera på hur han verkligen får plats där inne..
• Det absolut godaste jag vet just nu är ugnsbakad potatis och morot tillsammans med tzatziki.
• Har även börjat få totaldille på persikor! SÅ GOTT! Lite jobbigt/tråkigt bara att jag är allergisk mot det haha, men äter jag inte för många på en gång eller per dag så klarar jag mig undan med en lättare reaktion.
• Måste fortfarande äta direkt på morgonen när jag vaknar, annars kommer kräken och även yrsel och svimningskänsla. Blodtrycket mätte 105/65 för någon vecka sedan så ligger ganska lågt där också – Vilket såklart påverkar yrseln.
• Jag tycker Ä N T L I G E N att mörk choklad smakar gott igen!

Något mer preggo som är inne här och läser? 🙂 

Tisha från Gina Tricot, kjolen är gammal från Forever21. Funkar än så länge att dra upp den ovanför magen, även om den tenderar att bli lite kort framtill..

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *