En tur till förlossningen

Den senaste veckan har gått i ett nafs och vi är nu inne i vecka 36! Större delen av min tid går åt till att vila kroppen just nu, och när jag vilar vill jag helst inte sitta med datorn utan det är säng- eller soffläge tillsammans med en bok eller serie. Därav tystnaden här.
Sammandragningar och förvärkar fortsätter att eskalera så vilan känns ä n n u mer viktig nu.

I onsdags drog det nämligen igång rejält. Efter två StarkMamma-pass och en PT-klient var kroppen inställd på rätt mycket pådrag. Jag kom hem, duschade varmt (vilket var skönt, men också jobbigt att stå upp och ”vara igång” ännu mer), sen skiftade jag mellan att ligga på rygg och på sidan och bara försöka andas igenom allt. Tryckte som tusan upp mot solar plexus och jag blev ganska illamående. Någon som upplevt samma tryck uppåt av förvärkar?
Trycket ned och bak har jag sedan innan men just uppåt..
Erik undrade om vi inte skulle åka in men tycker det är så svårt att veta när man ska göra det? Alla dessa känningar har ju blivit ett normaltillstånd för mig, så vill inte känna att jag överdriver genom att åka in.
Fram mot 21-snåret på kvällen hade det lugnat sig!

Dagen efter var jag hos barnmorskan på vanligt besök och som vanligt frågade hon hur allt kändes, jag berättade då om föregående dag och hon tyckte då att vi skulle åka in till CSK.
Hon ringde in så de visste att vi skulle komma. Behövde inte vänta något alls utan fick komma in direkt. Något vi verkligen inte räknat med!
Fick ett rum och de satte CTG i 45 min. Allt såg bra ut! Mätte enligt TOKO ganska kraftiga förvärkar men jag tyckte de kändes typ som vanligt. Var mycket värre dagen innan. Men har läst att det är svårt att basera smärta på den siffran. Tänker att man ändå får ta det mesta på känn där och då 😛
Fick göra ett VUL som konstaterade att tappen förkortats och att jag även börjat öppna mig lite. Men samtidigt så har jag inte gjort VUL sedan v 18 så jättesvårt att säga om detta har skett senaste dagarna, eller om jag gått så under en längre tid.
Det kan lika gärna dröja sex veckor till innan bebisen är här!

Men kroppen påverkas i alla fall av allt tryck och igår köpte vi faktiskt två bodys i storlek 50 haha, bara ifall att han skulle komma tidigare än beräknat 😛
Känns som att allt fortsatt eskalera och natten till igår och idag har jag haft ganska tuff molvärk. Så idag har jag bara puttrat hemma. Kört ett par maskiner tvätt men vilat större delen av tiden 🙂
Ska bli så himla spännande att se hur och när allt dra igång, men har ju två veckor kvar att jobba och vore gött att få bli klar med alla klienter och StarkMamma-grupper!
Oh well, bebisar gör ju som de själv vill, så det är väl bara att go with the flow.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *