Hot Vinyasa Flow 60 vs. Hot 90

Hej vänner,
Till att börja med vill jag bara be om ursäkt för den horribelt dåliga uppdateringen som sker.
De senaste dagarna har varit ett totalt fram och tillbaka-kaos. Idag är det ju som bekant Skärtorsdagen och om några timmar, efter jobbet, så åker vi upp till Stockholm för att påska med min familj. Ska bli såå skönt att komma upp, men jag har ännu inte börjat packa (läs föregående rad om kaos)..

Hursomhelst så tänkte jag bara skriva några rader om bikram-klassen jag och Mathilda tog i tisdags.
Vi har som sagt bara testat Hot 90 tidigare, där man utför 26 positioner och upprepar dem två gånger (kallas ibland även (26 & 2).
Vinyasa flow är något heelt annat. Där jobbar man i ett konstant flöde synkroniserat med dina andetag. Man bygger upp sekvenser, jobbar solhälsning, krigarpositioner och utmanande bålövningar.

Jag ÄLSKADE det! Det var så skönt att få jobba i värmen, att få sträcka ut kroppen i rörelse och inte bara hålla positioner. Värmen kändes heller aldrig påfrestande trots att det bara skiljde yssepysse i gradantal, 37-38°C istället för 40,5°C.

Så för att sammanfatta det hela – Ny favorit!
Rekommenderas varmt (med betoning på varmt hehe..)

IMG_5354

Glad och svettig! Vsg för nakenchock.

IMG_5358Studion ligger precis vid Caroli kyrka så vi hade en härlig utsikt från salen.

IMG_5360Belöning efter passet – Sallad och smoothie från Salads & Smoothies, samt en Lovechock!

Ett kärt återseende

Två apelsiner, ett äpple och en kiwi fick bli dagens frukost. Klockan är 06:48 och om ca kvarten kommer Mathilda och hämtar upp mig. Det är äntligen dags för ett pass Bikram yoga igen!
Hela det här året har bara snurrat på och det har knappt funnits någon tid till att åka ned. Men nu är det dags igen – Jag längtar!

Idag ska vi köra en nya klass. Hot Vinyasa flow 60. Den är inte lika varm (37-38°) som Hot90 (40,5°) som vi annars brukar köra och den är dessutom bara 60 min lång.

bikram

Vill man läsa mer om Bikram yoga kan man göra det HÄR.

 

En sådan där lär-känna-mig-lite-bättre-lista

Jag heter Sabina Katharina Lindoff, men har varit Kattis så länge jag kan minnas.
Jag är för tillfället hungrig! Måste ta tag i det pronto.
Jag är bra på att ta vara på varje dag och göra det bästa av varje situation.
Jag tycker inte om stress, press och hets av alla dess slag. Samt fisk. Urk.
Jag är dålig på att säga ifrån. Men det är blivit bättre genom åren. Blir sällan arg.
Jag läser varje kväll! Just nu  – Kepler.
Jag gillar när solen skiner och man kan ta en lång promenad i naturen och bara andas.
elvisJag och Elvis, sommar 2011 på väg till Las Vegas.
 Jag sjunger alltid på jobbet. Ofta omedvetet.. Gick i musikklass i 6 år och älskar att sjunga och uppträda.
Jag älskar min sambo så mycket att jag ibland undrar om det är ohälsosamt.
Jag är inte speciellt bra på att tillåta mig själv en lugn dag utan att få dåligt samvete.
Jag föredrar salt före sött men blir alltid sugen på sött efter att jag ätit salt. Ond spiral det där.
Jag tycker om att bli killad under fötterna. Tycker det är så fruktansvärt skönt att jag ofta somnar.
Jag är beroende av 70% choklad och skräptv.
Jag har på mig civilkläder idag! Jeans och tröja från Soft goat.
Jag dricker vatten och rismjölk. I princip aldrig alkohol.
Jag lyssnar på P3, helst morgonpasset. Var förut besatt av Fredagspodden men har kommit av mig där.
Jag blir arg på folk som tror de vet, som antar saker, orättvisor osv.
Jag är rädd för att dem jag älskar inte ska må bra.
Jag önskar att jag får leva ett långt och lyckligt liv med mina nära och kära.
Jag är pinsamt dålig på geografi. Refererar ofta till ”norr om stan” eller ”söder om stan”. Har nyligen lärt mig var på Sverigekartan jag numera bor (!)
Jag är uppväxt i Upplands Väsby ca 2 mil norr om tullarna i Stockholm. Hade en harmonisk uppväxt med mamma, pappa och storasyster.
Så nu vet ni det!
544161_10152012564626101_396391506_nJag, anno 1988-89 typ.

Listan hittade jag hos Sara, tack för den.

Hinderbana!

Gårdagen gick i ett och var en sådan dag då man gärna hade önskat sig några extra timmar på dygnet. Började morgonen med att checka av listan, fakturor som skulle göras och mail som skulle skickas. Sen skulle jag egentligen åkt upp till Hässleholm för att köpa påskpresenter men det fanns noll tid till det.
Så istället blev det lunch med svärmor på Humlalyckan tätt följt av fredagsfys med Mathilda och Rebecka!

Vi körde hinderbana i sporthallen och det är ju något av det roligaste som finns!
När man fick välja själv på skolidrotten så valde vi alltid det.
Så vi plockade fram plintar, bänkar, rockringar, hopprep, mattor och fällde ned bommen. Sedan får man låta fantasin flöda helt enkelt.
Efter dryga timmen så var pulsen hög och trötta muskler ett faktum. Värst var nog ändå armgång på bommen. Idag känns händerna lite bättre men Mathilda slet upp sina rejält medan jag och Rebecka istället byggde på våra nuvarande valkar.

fredagsfysFredagsfys innan fredagsmys. Ett måste om man har spring i benen.

Fredagstips – Min braiga pizzabotten!

Idag är det alltså fredag och dags för det berömda myset. Alla har sina egna traditioner och jag förknippar fredagskvällar med Postkodmiljonären och expressens fredagsbilaga.
När jag var yngre så var det Pacific Blue och Fångarna på fortet med Gunde och Agneta.

De flesta är trötta efter arbetsveckan och då tenderar de lokala pizzeriorna att bli nedringda. Men vill man vara lite åt det nyttigare hållet kan man testa att göra min nyttiga, glutenfria pizzabotten! YAY!

• 2 dl quinoamjöl
• 2 dl mandelmjöl
• 1 dl pofiber
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk salt
• 3 dl vatten
• 1/2 dl olja
• 1 ägg
• Riven ost

Blanda alla ingredienserna och bre ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 15 min på 225°C
Ta sedan ut och toppa med valfritt tillbehör, tjoffa in i ugnen ytterligare några minuter.  Jag brukar blanda tomatpuré och tomatpesto och grunda med. Sedan squash, champinjoner, röd paprika, kalkonkorv, basilika och några till stänk rivost.

IMG_4242Hur gott?! 😀

Medan man lagar sin fredagspizza kan man lyssna på den här gamla dängan.

Malmö

Passet i Osby blev inställt så istället åkte jag med svärmor till Malmö för häng på stan och mys med Eriks brorsbarn. Vi promenerade bort till Mobilia där jag aldrig varit förr. Inledde stark med lunch och lagom till shopping och glassfika anslöt även svärpappsen. Tiden gick så fort och vips var det kväll och dags att bege sig hemåt. Var hemma runt halv nio och då slog tröttheten till.
Eftersom jag är gräsänka för tillfället så har jag spenderat hela kvällen på soffan med en film och ett stort glas rismjölk.
Nu ska jag skriva en att göra-lista inför morgondagen och sen lägga mig och läsa på spikmattan.

IMG_5299Lilla fröken som åt upp både sin, samt halva min glass <3

Stark Mamma fortsättningsgrupp!

Ännu en torsdag på schemat! Jag vet att jag säger det varje vecka MEN TIDEN GÅR SÅ FORT?!

Gårdagen flöt på som en sörja. Fick lite tråkiga besked och det la lock på hela dagen. Men jobbade på kvällen och då fick jag upp humöret 🙂

Men idag är en ny dag! Jag var på jobbet tidigt för jag skulle skjutsa sambon till tåget som ska till Linköping (har jag för mig..) och föreläsa. Så jag har småpysslat och passar nu på att skriva ett inlägg här.
Idag startar jag upp en fortsättningsgrupp med mina starka mammor. Det finns inga krav på att man har varit med de första 12 veckorna men man ska gärna ha kommit en bit i sin egen träning, framförallt ha någorlunda kontroll över sin muskulatur i bål och bäcken.
Men idag kommer det två nya tjejer och är med så det blir kul! 🙂

starkmammabild

Ikväll är det pass i Osby, om allt går som det ska. Förra veckan blev tyvärr passet inställt p.g.a. för få anmälda. Under vår och sommar tenderar det att vara lite sisådär med träningen. Folk vill helst inte gå in och träna utan föredrar att påta i rabatterna eller svinga loss på golfbanorna. Tyvärr kan man ju inte tvinga hit folk utan då får man snällt hålla tummarna fram till nästa pass. Så håll tummarna!

Chiapudding

Idag har jag en riktig fixar-dag i köket! Är ledig från gymmet så passar på.
Bland annat så gjorde jag den alltid lika älskade chiapuddingen.

Jag har använt chiafrön i många år men det är först nu jag börjat experimentera mer med dem.
Chiafrön är rika på omega-3, fiber och protein. Dessutom så innehåller de en hel massa andra nyttigheter. Jag använder dem i frökex, bröd, på gröten, i smoothies etc. Dessutom är de alldeles utmärkta att blanda med frukt/bär och göra sylt av eftersom chiafrön binder vätska och bilder en geléliknande kapsel runt fröet.

Men idag fick det bli pudding!
Jag började med att mixa 4-5 dadlar med ca 1/2-1 dl rismjölk, tillsatte 1 tsk raw kakao, lite vaniljpulver, en yssepysseliten droppe pepparmintsolja och ca 1 msk chiafrön. Blanda väl och låt svälla i kylskåpet 20 min.

Så basen är mjölk/vatten och frön, sen kan man blanda i lite vad man vill. Bär, nötsmör, kardemumma, kanel.. Bara låt fantasin flöda!

IMG_5265IMG_5263Tänker inte säga vad sambon kallar det.. Men lovar att det är godare än vad det ser ut!

Typiskt!

Sitter på jobbet, har avklarat både lunch och städning med tillhörande fönsterputsning.
Så nu har jag en liten stund då jag kan slösurfa in på Aftonbladet. Läsa både vettiga och ovettiga artiklar. Allt från Nicole Kidmans favoriter bland skönhetsprodukter till nya spår efter det försvunna planet. Jag suger åt mig det mesta.

Så vips! Hittar jag guld!

Aftonbladet viktklubb har skrivit en artikel om att ”hitta rätt träning för dig” och ”bra träning för din åldersgrupp”.
Klickade mig genast vidare och började arbeta mig igenom texten. Det mesta stämmer (ju) faktiskt och de tar upp flera viktiga punkter såsom att variation är bäst och att vi behöver belasta skelettet och musklerna med styrketräning då promenader inte är tillräckligt.
Men så scrollar jag ned och ser detta:

träningförålderSå typiskt! Jag som älskar både yoga och styrketräning. Får helt enkelt vänta tills jag kommer upp i 30-årsåldern..
Borde dessutom gå in i gymmet och säga åt alla krutgummor och gubbar att lägga ned hantlarna och backa bort från maskinerna till förmån för gummibanden. Hehe.
Nej men skämt åsido, det finns inga regler för hur man ska och bör träna beroende på ens ålder. Alla är olika och det viktigaste är ATT man tränar och att man gör något som man tycker är kul (eller åtminstone drägligt) för annars kommer träningen ändå aldrig bli av.

Så mitt råd är att testa, prova dig fram. Rätt som det är så fastnar man för något! 🙂

Läs hela artikeln från Aftonbladet HÄR

 

Glutenfri morotskaka!

Alltså, ibland blir saker och ting så himla mycket bättre än man förväntat sig!
Ville göra en glutenfri morotskaka. Så jag gjorde en, och det blev asabasabautagott!

Du behöver:

♥ 2 ägg
♥ 2 dl kokossocker (eller annan valfri sötning)
♥ 3 dl finriven morot
♥ 2 dl bovetemjöl
♥ 1 dl kokosolja (alternativt vanlig matolja)
♥ 2 tsk bakpulver
♥ 1 tsk kanel
♥ 2 krm vaniljpulver
♥ en skvätt kardemumma, efter smak och tycke
♥ Kokos

Gör så här:
Kokosolja och kokosströ en springform (jag tog en ganska liten form, ca 20 cm i diameter). Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Vispa sedan ägg och socker fluffigt. Smält oljan och tillsätt till äggblandningen. Vispa sedan försiktigt ned de torra ingredienserna och vänd till sist ned morötterna. Grädda ca 30-35 min på 175 grader.
Sedan gjorde jag även en frosting. Den höftade jag bara och har inte superkoll på exakt måtten jag använde. Men på ett ungefär:

♥ 200 g philadelphia
♥ Saft från 1/2 ekologisk citron
♥ Knappt 1/2 dl kokossocker (eventuellt lite mindre än så men smaka av)
♥ 1 msk agavesirap
♥ En knivsudd vaniljpulver

IMG_5234Ominom.