Typiskt!

Sitter på jobbet, har avklarat både lunch och städning med tillhörande fönsterputsning.
Så nu har jag en liten stund då jag kan slösurfa in på Aftonbladet. Läsa både vettiga och ovettiga artiklar. Allt från Nicole Kidmans favoriter bland skönhetsprodukter till nya spår efter det försvunna planet. Jag suger åt mig det mesta.

Så vips! Hittar jag guld!

Aftonbladet viktklubb har skrivit en artikel om att ”hitta rätt träning för dig” och ”bra träning för din åldersgrupp”.
Klickade mig genast vidare och började arbeta mig igenom texten. Det mesta stämmer (ju) faktiskt och de tar upp flera viktiga punkter såsom att variation är bäst och att vi behöver belasta skelettet och musklerna med styrketräning då promenader inte är tillräckligt.
Men så scrollar jag ned och ser detta:

träningförålderSå typiskt! Jag som älskar både yoga och styrketräning. Får helt enkelt vänta tills jag kommer upp i 30-årsåldern..
Borde dessutom gå in i gymmet och säga åt alla krutgummor och gubbar att lägga ned hantlarna och backa bort från maskinerna till förmån för gummibanden. Hehe.
Nej men skämt åsido, det finns inga regler för hur man ska och bör träna beroende på ens ålder. Alla är olika och det viktigaste är ATT man tränar och att man gör något som man tycker är kul (eller åtminstone drägligt) för annars kommer träningen ändå aldrig bli av.

Så mitt råd är att testa, prova dig fram. Rätt som det är så fastnar man för något! 🙂

Läs hela artikeln från Aftonbladet HÄR

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *