Photoshop

Det börjar närma sig sovdags för mig och som vanligt har kvällen gått alldeles för fort. Middag, film och soffläge har suttit riktigt fint, men i morgon är det back to work. Jag har dessutom bestämt mig för att sätta mig in i Photoshop, något som kan vara rätt praktiskt med tanke på mängden bilder jag tar. Även om jag har en bra kamera så vill man ofta ändra om ljuset i bilderna, balansera färgerna eller kanske förstärka något.

På gymnasiet jobbade vi en del i PS. Gjorde fina modebilder och jobbade i lager hit och dit och allt vad det nu var. Men det var 10 år sedan och skulle tippa på att ca 5% av det vi gjorde då minns jag idag..
Så har försökt mecka lite med det ikväll, men är väl en sådan sak som man får låta ta tid. Om jag lär mig en femtedel av alla funktionerna kommer jag vara nöjd med det haha!

Men en sådan här enkel sak kunde jag ändå få till!

originalFöre…

IMG_2527Efter!

Lite skillnad ser ni va? Bilden underst är lite ljusare och lite mer blå i tonen. Tycker ofta mina bilder med kameran blir väldigt varma, gula och röda liksom. Så förhoppningsvis kommer de kännas lite piggare framöver!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *