Rörlighet med simmarna

Är just nu hemma en sväng mellan jobben. Har hunnit duscha och äta efter förmiddagens pass och ska snart iväg till idrottshallen här i Sösdala.

Ikväll står stretching med simmarna på schemat. Simmare brukar ju ha en grym fysik, en väldigt allsidig sådan, men rörlighet är något de behöver få in mer i sin träning.
Just stretching är och kommer troligtvis alltid vara en het potatis. Ska man stretcha? Varmt eller kallt? Dynamiskt eller statiskt? Kommer det hämma muskeltillväxten? Kommer det öka muskeltillväxten?

Det ordas en hel del och ibland vet man inte riktigt vilken fot man ska stå på. Så det bästa är, som alltid, att lyssna till sin egen kropp. Vad behöver JAG.
Personligen så stretchar jag nästintill aldrig direkt efter ett träningspass. Men är jag inne i en period med mycket piriformis-problem så snabbstretchar jag gärna sätet lite, och fullföljer sedan med yoga eller foamrolling dagen efter.

Däremot så tycker jag att den dynamiska rörligheten är väldigt viktig. Att få rörelse i leden kan göra stor skillnad. Och att jobba aktiv rörlighet kan inte direkt jämföras med att stretcha framsida lår efter ett benpass.

Hursomhelst, innan jag spinner iväg allt för mycket haha 😛
Så väntar alltså rörlighetsträning med simmarna. Ska bli kul! Hoppas de finner det givande 🙂

IMG_6558 IMG_6684 IMG_6573 IMG_6517

 

Några favoritpositioner 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *