Hemmakväll och Marklyft

Känns helt otroligt lyxigt att sitta hemma i soffan och få blogga i lugn och ro. Mannen skramlar med disk i köket och jag är nyduschad lagom mosig i kroppen.

Efter receptionsjobbandet hade jag inget mer inbokat. Ingen pt, inget pass och ingen instruktion i gymmet. Så passade på att träna s j ä l v (halleluja)!

Eftersom jag inte hann köra något specifikt förra veckan, förutom mina egna pass, så tänkte jag bara köra ett par set marklyft och sedan lite lätt köra igenom ryggen. Har bestämt mig för att börja köra marklyft lite mer! Har knappt kört det överhuvudtaget och som ni vet blir man ju bra på det man gör. Alltså är det något som jag vill bli bra på.
Raka marklyft däremot kör jag både mycket och ofta. Helt klart en av mina favoritövningar.
Sedan höftskadan har jag knappt vågat belasta överhuvudtaget (varken och böj eller lyft) men nu börjar jag känna mig lite mer stabil. Ser även till att vara ordentligt uppvärmd.

Blev inga extrema vikter idag utan nöjde mig med 40 kg, vilket är drygt 80% av min egen kroppsvikt. Körde ca 8×8 och det kändes bra. Höften sa inte ifrån och jag känner inget nu heller. Dock har jag svårt att få kontakt med baksida. Jag hittar ländryggen och lite säte, men mest länd.
Men som med allt, är det en resa. Första gången på nästan två år som jag kör och med väldigt låg belastning dessutom. Ska bli spännande att se och känna min egen utveckling 🙂

Här kan ni se en video, gjord av Jakob Richloow, som för övrigt är riktigt vass och full av kunskap.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *