Att göra det enkelt

Grått och halvregnigt ute, med andra ord riktigt skönt väder för uteträning! Ingen sol som bländar, steker och ökar kroppstemperaturen ännu mer haha.

Jag bestämde mig för att köra ett intensivt upplägg med tre minicirklar med tre övningar i varje. Eftersom jag körde överkropp igår (och den gör sig rejält påmind) så la jag mest fokus på ben, bål och puls.

Mina redskap var en 5-kilosplatta och en pilatesboll. Samt min egen kropp. Inte mer komplicerat än så 🙂
Så här såg passet ut:

1a. Knäböj med swing
1b. Utfall
1c. Armhävningar

2a. Sidförflyttning på boll
2b. Knäböj med hopp
2c. Smala excentriska armhävningar

3a. Utfallsgång med platta ovanför huvud
3b. Enbenta raka marklyft
3c. Mountainclimbs

Jag jobbade 20 st av varje innan jag bytte övning, upprepade 3 varv sedan kort vätskepaus.
Varje övning har ett syfte och pulsen var hög genom hela passet. Detta tog mig nästan exakt 30 min.

IMG_5635

IMG_5645Utfall. Grym övning för ben och säte som också kräver en hel del av bålen. Tänk på att hålla säkra linjer för knäna och att bålen är rak och stark. Är man svag i bålen så brukar det märkas genom att man gungar framåt och tappar stabilitet i höften.

IMG_5647Sidförflyttning på boll. Här är grunden en planka så tänk på att hålla en stark bål genom hela övningen. Även axlar och puls får sig en ordentlig omgång!

IMG_5643Enbent rakt marklyft. Här är ryggen rak och stark genom hela övningen (se upp för bananryggar). Eftersom jag hade en lätt vikt så valde jag att aldrig komma hela vägen upp utan jobba i ett aktivt läge hela tiden. Tänk på att höften gärna ska peka nedåt och vara så rak som möjligt. Det var ganska utmanande med balansen att köra på ett så ojämnt underlag. Mossa och oklippt gräs gör susen!

IMG_5638Känslan när man är klar. Ljuvligt. Skakigt.

IMG_5640Blöt och gräsfläckig – helt enligt plan!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *