Första dagen i Rom

Just nu är klockan 21:22 och vi ligger på hotellrummet med trötta fötter. Vi var framme vid hotellet vid 16-snåret och sedan dess har vi hunnit med mycket!
Vi bytte om och gick direkt ut på stan. Vi bor väldigt centralt med gångavstånd till det mesta så först bockade vi av Spanska trappan, sedan blev det en tidig middag vid Piazza Navona. Mätta och belåtna styrde vi stegen mot Pantheon, hann med lite shopping innan vi till sist landade vid Fontana di Trevi.. Som tyvärr var en stor besvikelse då de håller på och renovera och bygga om fontänen och runt om. Så vi såg endast små glimtar under byggnadsställningarna. Men men, något ska man väl ha google till.

IMG_0597 Den italienska trafiken har vi redan mött på nära håll, ett par gånger. Taxiresan till hotellet var helt klart en upplevelse. Ifall man sett filmen Unders Toscanas sol så finns där en scen där en italienare beskriver hur trafikljusen fungerar. Grönt betyder kör. Gult är bara för dekoration och rött bara ett förslag. Exakt så är det. IMG_0601 Syster. Har fått frågan tre gånger idag om vi är tvillingar…IMG_0603 Där är ju jag!IMG_0602 Spanska trappan.IMG_0611 IMG_0626 IMG_0627 IMG_0630 IMG_0629 IMG_0632 IMG_0639 Pantheon var ett imponerande bygge. Svårt att fånga allt på bild men väggar, tak och pelare utanför smyckades med vackra detaljer.IMG_0644 Ja och här har vi då den ljuva Fontana di Trevi.. Bakom plexiskärmar och byggställningar..
Som plåster på såren hade de tagit en bild och placerat ett litet kar med vatten framför (se nedan).
Många som kastade mynt och önskade.IMG_0646

Så det var alltså den första dagen. I morgon ämnar vi att ta oss ut till Colosseum och ta en guidad tur. Både jag och syrran är historienördar så hoppas på att få ett par riktigt härliga bilder och uppleveser.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *