Vegetariska vårrullar

Igår blev jag helt okontrollerat sugen på vårrullar. Ni vet det där suget som man ibland känner som absolut inte kan stillas på annat vis än med just det man är sugen på..
Och igår föll det alltså på vårrullar, med picklade morötter.

Har aldrig förr gjort varken vårrullar eller picklade morötter men tänkte att det kan väl inte vara så komplicerat?
Det var det inte.

Först fick jag börja med morötterna, eftersom jag ville ha in rullar där och då fanns det inte tid för morötterna att dra över natten. Så det fick bli den snabbpicklade varianten!
Sedan gällde det att bestämma sig för vad man skulle ha för fyllning. Lite av grejerna hade jag hemma, så som rispapper, avokado, bönor och sesamfrön. Men fick bege mig till ica i jakt på glasnudlar, salladslök, lime, tahini, wasabi och sweet chili-sås.

Kan väl säga som så att ica i byn lämnar lite att önska.. Kom hem med ungefär hälften av det som var tänkt. Men inget att göra åt det!
Sen var det bara att börja blöt upp rispapper och lägg på fyllning.

IMG_4361 IMG_4362

Det här behöver du:

♥ Rispapper
♥ Avokado (jag använde två st)
♥ Picklade morötter
♥ Hackad salladslök (eller annan valfri lök)
♥ Wasabi
♥ Sesamfrön
♥ Svarta bönor
♥ Saft från en pressad lime

Gör så här:

Blöt först upp rispappret i varmt vatten, ett ark i taget, placera sedan på bakplåtspapper eller handduk. Bre först ut avokadon och wasabi, behöver inte vara helt jämnt eftersom allt ändå ska rullas ihop. Lägg den picklade moroten som ett streck i mitten och fortsätt sedan sprinkla ut den hackade löken, bönorna och sesamfröna. Sist häller du på den pressade limen, rulla sedan ihop och placera på bakplåtspapper.

Grädda på 225°c i ca 30 min.

IMG_4366

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *