Två ingredienser

Igår hade vi som sagt gäster på kvällen, vi bjöd på vår paradrätt – Tacos!
You can never go wrong with tacos, eller hur? Det finns något för alla och man kan plocka och peta med diverse toppings och såser.

Visste inte riktigt vad jag skulle göra till dessert, men så såg jag ett snabbt recept på facebook. En chokladkaka med bara två ingredienser.
Var lite halvskeptisk men tänkte att Emelie och Martin är bra på att vara försökskaniner när det kommer till min matlagning, så jag gjorde ett försök!

Ingredienserna var choklad och ägg, troligtvis blir det bättre resultat om man använder en mjölkchoklad (mer socker i som kan jobba med äggen) men jag är inget stort fan av det söta så körde istället på 70%-ig choklad.

IMG_4314Kakan serverades med hallon och vispgrädde

♥ 3 ägg, separerar gulor och vitor
♥ 165 g choklad

Gör så här:
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den sedan över ett vattenbad. Medans chokladen smälter så vispar du vitorna riktigt hårt.
Blanda sedan den smälta chokladen med gulorna och vänd sedan ned vitorna. Enligt receptet skulle man vispa ned vitorna, ca 1/3 del i taget, och jag vispade ned den förste tredjedelen men vände ned resten.
Grädda sedan ca 30 min på 170 grader.

Kakan blev god i smaken men ganska kompakt och såg inte alls ut som på bilden.
Men jag tog nog en större form än de på fb hade gjort, så om jag gör kakan fler gånger så tänker jag ta en mindre form, samt minska på gräddningstiden.

IMG_4316

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *