Kokoskakor

I lördags var Patricia, Emelie och jag på blomsterjakt. Vi åkte ut bortanför Hovdala och Skurup för att besöka en blomsterbod (som jag just nu inte minns namnet på..). Efter att vi köpt både ljung, kål, minipumpor och en och annan eko gurka for vi mot stan för lite lunch och fika på Madrix. 

Bland kakorna fick jag syn på en kokostopp och ville givetvis testa. För det är nämligen så att fram till ungefär två år sedan så fick jag kväljningar av kokos, jag kunde hantera smaken men absolut inte konsistensen. Så har det varit så länge jag kan minnas.
Men av någon anledning så valde jag att utmana smak- och konsistenslökarna för något år sedan och vips var kokos hanterbart!

Så när jag kom hem fick jag feeling och ville göra egna! Men med viss modifikation såklart..

Resultatet blev dessa!

IMG_4915

Du behöver:

♥ 2 ekologiska ägg
♥ 1 dl kokossocker
♥ 200 g kokos
♥ 3 msk kokosolja
♥ En nypa vaniljpulver
♥ Citronzest från en ekologisk citron
♥ Några bitar mörk choklad

Gör så här:

Blanda först ihop ägg och kokossocker till en slät smet. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, blanda väl och låt stå ca 5-10 min.
Forma kakor och placera på bakplåtspapper, bryt bitar av den mörka chokladen och toppa kakorna.
Grädda ca 10-15 min på 175°C IMG_4913 IMG_4914

Jag tycker smaken blev god, fräsch av citron. Nästa gång tänkte jag minska lite på andelen kokos och istället ha i kokosmjöl, sedan tänkte jag även smaksätta med saffran… Återkommer när jag fått tummen ur!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *