25, 26, 27

Ofrivilliga. Det är precis vi är, Erik och jag.

När man var yngre och gick i mellan- och högstadiet började man lära sig mer om kroppen. Hur den fungerar hormonellt, vad som sker när man blir tonåring och hamnar i puberteten, hur barn blir till och hur OERHÖRT viktigt det är att skydda sig (vilket det givetvis är, mot sjukdomar osv..). För nåde dig om du missar ett p-piller eller skippar kondomen. För om du gör det, då blir det barn – direkt!

Men nu, när vi är vuxna, så har vi insett att det inte alls är så.

Sommaren 2013 hade jag precis fyllt 25 år och det var då vi bestämde att jag skulle sluta med p-ringar. Man är lite nervös inför ett sådant beslut, tänker ”kommer hela livet förändras för alltid nu”. Och så är det troligtvis för dem flesta, men inte för oss.

Det första halvåret var det mest lite mañana, vi tog det som det kom, tänkte inte för mycket på det hela. Man är mest pirrig över att ha fattat ett sådant stort beslut.
Men månaderna gick utan att det hände något, men det har man ju ändå fått höra, att ”det är helt normalt att det kan ta lite tid”.

Så i januari-14 bestämde vi oss för att bli lite mer aktiva i hela barnaskapandet såattsäga…
Men även nu fortsatte månaderna precis som de gjort tidigare. Obefruktade.
Jag fyllde 26 och kunde inte låta bli att tänka att om vi hade blivit gravida direkt när vi slutade med preventivmedel så hade vi redan haft en bebis nu. Vi hade varit en liten familj.

Vi började bli allt mer ledsna och frustrerade, berättade för några vänner och fick ett enormt stort stöd tillbaka. Ett stöd som ännu idag känns helt ovärdeligt.

Man läser på diverse forum, övertolkar minsta signal från kroppen och lägger enorma mängder pengar på hjälpmedel som eventuellt, kanske, möjligtvis, förhoppningsvis kommer att vara avgörande. Trots det – inget.

Tiden puttrar på. Allt fler i ens omgivning ynglar av sig och jag bryter ihop när en av tjejerna jag följer på Instagram går ut med sin graviditet. Knappt känslig blir man. Men definitivt inte missunnsam, otroligt viktigt att belysa i det hela! Önskar bara allt gott till alla. Bara det att vi vill ju också. Vi vill också vara med i mamma-pappa-barn-klubben..

I december-14 beställde vi tid på Mariakliniken i Hässleholm. Lika bra att ta tag i det och sluta gå omkring och undra huruvida det är något fel på oss. Speciellt då det fanns en överhängande risk i och med mina cellförändringar som spökar och Eriks sjukdom med alla diverse behandlingar i bagaget.
Men provresultaten kom och allt såg bra ut. Så här är vi nu.
Inte riktigt placerade i det där facket för ”ofrivilligt barnlösa” eftersom vi ännu inte gjort några inseminationer (som blir nästa steg). Men ofrivilla och barnlösa är vi definitivt.

Snart fyller jag 27 och börjar inse att jag kanske inte kommer vara gravid då heller. Det kommer i alla fall inte bli några bebisar under 2015.

Inser att jag skulle kunna göra det här inlägget ett par tusen ord längre, men det är nog väldigt få, om ens någon, som orkar och vill läsa igenom allt. Så jag lämnar det här. Är också fullt medveten om att vi inte är ensamma om att gå igenom en sådan här sak, därför jag tycker det är så viktigt att prata om det.

Men nu vet ni i alla fall. Vår allra högsta önskan.

Bäbis, bäbis, bäbis. Åh.

6 comments on “25, 26, 27

  1. Jag kan bara säga att jag tänker så på er och jag önskar och hoppas så att ni får vara med i mamma-pappa-barn klubben med allt vad det innebär ❤️
    Kramar Sabina

  2. Förstår dina/era känslor till 100 %. För vår del kom ett allvarligt besked till oss (dödssjuk mamma) som gjorde att man slutade tänka på barnaskapandet. Och poff, vi blev gravida. Så efterlängtat och samtidigt så fel i tiden… Men du är fortfarande ung Kattis. Massor med styrkekramar till er och jag håller tummarna att ni snart också får njuta av livet med kräk, bajsblöjor och sömnlösa nätter…. <3

    • Ja de sägs ju att när man minst anar det.. Sen har jag ett hyfsat påfrestande yrke som stressar på kroppen rejält, så skulle behöva ta tre veckor på en paradisstrand och bara slappa haha :p
      Det hoppas vi också! Kram, och tack! <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *