BM-besök och glukosbelastning

Hej på er!
Har inte suttit ned något med datorn de senaste dagarna så då har det varit tomt på uppdateringar här.
Igår var vi ute i Kattvik för att fira Eriks bror+systerson och vi var inte hemma förens sent. Innan dess så var jag på besök hos barnmorskan så dagen gick lite i ett.

Igår var det nämligen dags för glukosbelastning. Något som jag bävat för i flera veckor på grund av mitt illamående. Att fasta är inte min grej i vanliga fall, men nu är det rena rama tortyren. Kräks och blir svimfärdig om jag inte får äta direkt på morgonen, och att utsättas för det känns varken kul eller speciellt hälsosamt för bebisen.
Så jag sa kort och gott till min bm att jag vägrar.
I såå många andra landsting så tar man ju ett snabbsocker vid varje bm-besök och skulle det sedan visa avvikande så kan man göra en belastning då. Förstår inte varför man inte kan göra så i Skåne?
Hursomhelst så gick min bm med på att göra en alternativ belastning vilket går ut på att jag äter en söt frukost hemma och sedan två timmar senare tar ett värde hos henne. Och eftersom min svärmor har en egen mätare kunde jag dessutom ta ett eget fastevärde hemma. Hur smidigt som helst!

Sockret låg i alla fall lågt och mitt hb hade gått upp från 109 till 119 på fyra veckor. Vid inskrivningen låg det på 112 så hon var impad över att det gått upp så pass mycket trots att jag knappt äter några järntillskott (typ 10 st på hela graviditeten). Men mina järntabletter från Innate är så effektiva så behövs nog inte så mycket av dem haha.
Mitt sf-mått var däremot lite lågt på 26, så ska tillbaka om två veckor för en ny mätning och sen har vi ju redan TUL inbokat den 21/8.
Men hon mätte samtidigt som jag hade en sammandragning så tänker att det kanske inte visade en helt korrekt siffra (?)? Vid RUL mätte han en hel vecka större så är ju oroväckande om han helt plötsligt skulle börja krympa..
Ska i alla fall bli väldigt spännande att se vad TUL visar – Längtar!

Min klänning är från Topshop (ej preggo-avdelningen)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *