Summer prep!

Ni tänker väl på att skydda huden ordentligt nu när solen kryper fram? Vårsolen är så himla stark och det är lätt att man glömmer det eftersom graderna inte är lika stekande som de är under sommaren.

Jag har alltid varit en solskyddsdiktator, så länge jag kan minnas. Har alltid haft väldigt lätt för att bli brun och har aldrig bränt mig. Men viktigt att skydda huden ändå. Det handlar ju om mer än att bara inte bränna sig..
Sommaren -98 så var vi två veckor på Kreta. Det var 40-45+°C varje dag och jag bodde i princip i poolen. Smörjde mig regelbundet, brände mig inte och blev brun som en pepparkaka. Tror aldrig jag varit så brun i hela mitt liv. Men jag var ju bara 10 år så låg inte direkt i solen och pressade..

När vi kom hem och färgen började mattas av var det dock en fläck på hakan som aldrig försvann. Och den sitter jag forfarande med här idag. Min pigmentfläck som ser ut som en chokladfläck. Ni kan gissa hur många som försökt torka bort den åt mig genom åren 😛
Stor som ett tumavtryck är den ungefär, och jag vill inte att den blir varken större eller skarpare. Så den smörjer ett extra tjockt lager på!

IMG_3188 IMG_3190 IMG_3199Mitt solskydd är såklart från Maria Åkerberg! 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *