Midsommar!

Trots det mindre roliga vädret har vi haft en väldigt skön Midsommar. Humöret har varit uppåt hos alla deltagare och även om det inte varit mer än 14 grader varmt har vi varit ute mer eller mindre hela dagen.

Det har kommit ett par rejäla skurar under dagen så den årliga 5-kampen byttes ut mot två matcher Kubb.
Tjejerna mot killarna, ställningen blev diplomatiska 1-1.

Under de senare timmarna har himlen börjat spricka upp och sjön har lugnat sig något, men ett midsommardopp blir nog inte av ikväll.
Just nu är jag helt slut så här följer istället en midsommarbildbomd. 

IMG_3856 IMG_3869 IMG_3872 IMG_3877 IMG_3880 IMG_3882 IMG_3890 IMG_3891 IMG_3892 IMG_0797 IMG_0822 IMG_0835 IMG_0849 IMG_0854 IMG_0855 IMG_0856 IMG_0866 IMG_0868 IMG_0876

Tradition

Nja det är i alla fall en sak som saknas denna midsommar och det är definitivt solen, gärna några extra 10 plusgrader också..
Det traditionsenliga midsommardoppet känns just nu avlägset, även om man gärna vill hoppa i plurret så känns det inte lika lockande med frostskador.
Oh well, vi får se vad som sker under dagen. Det kan ju vända!

Så här såg det ut förra året! Kallt, men ganska skönt ändå..

IMG_6217Jag gör mig redo för att hoppa i.. 

Lugnet

Ahh… Vilopuls. 
Planen var att lämna Sösdala senast kl 14 och med en kvart till godo höll vi tidsplanen. Vi (jag) körde på i ett svep och den sista timmen var jag helt galet kissnödig haha. Men när man är så nära vill man gärna fortsätta och efter 3h 45min var vi framme i Nydalen. Paradiset.

Här ska vi spendera midsommar tillsammans med det härligaste av härliga gäng. Min pappas bästa kompis (ja, de är verkligen bästisar) äger stugan som vi bor i och vi har spenderat somrar här så länge jag kan minnas.
Just nu sitter jag och blickar ut över Vättern och slås återigen av den underbara utsikten. Bästa läget i hela Nydalen.

IMG_3849 IMG_3855

Picklat!

Att pickla saker är verkligen något som kommit på modet, det är lite hipstrigt på något vis. Dessutom är det gott och går snabbt att göra!

När vi hade Emelie och Martin på hamburgermiddag förra helgen så hade jag picklat rädisor. Det blev ett gott tillbehör som bröt av de salta smakerna fint. Har tidigare bara picklat lök men är nu sugen på att testa fler varianter.

Jag gjorde en enkel 1-2-3 lag beståendes av:

♥ 1 dl ättika (12%)
♥ 2 dl socker (jag tog rårörsocker, någon gång har jag använt honung..)
♥ 3 dl vatten

Bara koka ihop lite lätt och häll sedan över det du vill pickla. Låt det svalna och förvara sedan i kylskåp.

IMG_3800 IMG_3808 IMG_3811

Lika enkelt som 1-2-3, bokstavligen talat.

12 veckor i ett nafs

Som jag misstänkte gick dagen i ett igår, men när man har mycket att göra så går timmarna fort!
Idag väntar ytterligare en lång dag, öppning på gymmet och sedan jobb till åtta ikväll.

Eftersom jag inte hann lägga in bilderna från gårdagens Stark Mamma i Osby kommer de nu istället.
Helt galet att vi körde sista passet igår. Tiden går så fort ibland?! 12 veckor, 3 månader, i ett nafs.

IMG_3831 IMG_3832 IMG_3833 IMG_3834 IMG_3836 IMG_3837 IMG_3838 IMG_3840 IMG_3841 IMG_3842

Instalately

Lyckades håll energin förvånansvärt hög genom hela dagen igår, men när jag kom hem var jag tröttare än tröttast.
Det första jag gjorde var att gå en sväng runt byn. Kände att jag behövde friskluft efter att ha suttit inne hela dagen, det gjorde verkligen gott för kroppen.
Efter en varm dusch med lyxig scrub kände jag mig redo för att däcka. Vilket jag gjorde inom loppet av 30 sekunder. Helt utmattad.

Idag väntar också en lång dag, men inte lika lång som igår (och i morgon) men det kommer bli lite flängande mellan Osby och Höör så kommer inte kunna gå in och uppdatera så mycket här.
Vill man ändå följa med under dagen kan man alltid följa mig på Instagram – Kejtis heter jag där.

insta

Bra måndag!

Den här måndagen rullar på som vilken dag som helst. Har nu jobbat 7 av mina 14 1/2 timmar och än så länge har inte energin dippat.
Fick ett avbrott i receptionsjobbandet för Stark Mamma och det är alltid lika kul att träffa mina mammor.

Idag avverkade nybörjargruppen i Höör pass 10 av 12 så även de börjar närma sig slutet.
Men intresset för en fortsättningsgrupp verkar vara stort och vill man hoppa på den gruppen trots att man inte varit med sedan tidigare så är man varmt välkommen. Bara maila mig på info@starkmamma.nu för mer info 🙂

Så här såg det ut under dagens pass!

IMG_3817 IMG_3819 IMG_3821 IMG_3822 IMG_3823 IMG_3824 IMG_3825

Klean Kanteen

Emelie frågade mig för någon vecka sedan om vi skulle gå ihop och lägga en beställning från Lapland Eco Store, något jag nappade på direkt.
Har länge suktat efter en flaska från Klean Kanteen men när jag sett dem i butikerna så har inte min önskefärg funnits och jag har bara inte tagit mig i kragen och beställt en tidigare. 

Även mannen ville ha en flaska så vi beställde en varsin!

IMG_3814 IMG_3816

Flaskorna är i rostfritt stål och passar därför utmärkt för oss som vill få bort plasten så mycket som möjligt. Designen är enkel, snygg och färgen poppy yellow som jag valde kan pigga upp vilken grå dag som helst.
Ett stort plus är den lilla öglan i locket som gör att man enkelt kan bära med sig flaskan. Dessutom är den otroligt enkel och smidig att dricka ur då den har en liten luftventil på ena sidan.

Finns mängder av varianter att välja på, både färg- och storleksmässigt. Dessutom finns det mindre flaskor för barn.

Lupiner

Jag är färdigjobbad för dagen och ämnar nu att ha en så lugn söndag som möjligt. Imorgon jobbar jag 6:45-21:15 så behöver hamstra energi idag.

Har precis varit ute i trädgården, satt några frön i pallkragarna, rensat lite maskrosor (som sprider sig som jag vet inte vad) samt planterat min lupin som jag fått av en medlem på gymmet.

Har länge haft en kärlek till lupiner, minns så väl somrarna när jag var liten och fortfarande bodde på Hasselgatan. 
Dagen efter vi var hemkomna från midsommar i Kumla skulle jag och min bästis Molly plocka lupiner. Vi tog cyklarna och möttes upp i backen ned mot scoutstugan, där växte de fritt i alla möjliga färger. Fina sommarminnen..

Har hört att lupiner sprider sig som ogräs, men eftersom de är så fina att se på har jag inget emot ifall de tar över den ytan vi har i slänten mot muren. Där är det bara massor av grönt och jag suktar efter färg för att bryta av mot den annars väldigt gröna gräsmattan.
Finns mycket jag vill göra i våra rabatter men var sak har sin tid. Är spänd på att se när den växer upp och börjar blomma 🙂

lupin

Festmåltid

Hemmalagat är alltid godast! Igår röjde Erik och jag runt i köket hela dagen. En planerad hamburgermiddag stod på schemat och gäster var Emelie, Martin och Alfred.
På grund av mina arbetstider äter jag och Erik sällan middag ihop, så därför tappar man lite lusten för att laga mat på vardagarna. Då är det desto roligare när man ska ha gäster och man verkligen kan gå all-in. 

Jag började med hamburgerbröden redan på morgonen. Eftersom de ska jäsa totalt 3h år man vara ute i god tid.
Sedan skulle det picklas rädisor, förbereda cole slaw, provfritera pommes, stekas halloumi och kalkonbacon och mycket mycket mer.
IMG_3792 Erik ansvarade för potatisen och gjorde egna pommes som vi strösslade parmesan och persilja på. Mycket gott!IMG_3793 IMG_3794 Eftersom jag inte äter kött gjorde jag vegetariska biffar på sötpotatis, kikärtor och koriander. Passade utmärkt smakmässigt till de andra tillbehören.IMG_3795 IMG_3796 IMG_3797 Hamburgerbröden gjorde jag av DETTA recept. Skippade dock honungen och gräddade dem i knappt 45 min.IMG_3798 IMG_3799

Till efterrätt gjorde vi en rabarberpaj men då hade jag glömt bort att jag hade en kamera så resten av kvällen existerar bara i våra minnen (och våra magar hehe).