Natural Cycles (varning för långt inlägg..)

Häromdagen skrev jag ett inlägg på Instagram om mitt användande av Natural Cycles.
Om hur jag är allt annat än nöjd och att jag nu i stor frustration lägger av trots att jag betalat för 12 månader men bara nyttjat tjänsten i 9 månader.

Som ni alla är väl medvetna om så har jag och min man försökt bli gravid i drygt två år. Vi har testat det mesta (förutom insemination och ivf som blir nästa steg) så när Natural Cycles kom på marknaden tänkte jag att hey varför inte? Temperaturmetoden är både välkänd och välanvänd.

Så jag signade ett abonnemang, laddade ned appen och började mäta.
Den första månaden kommer man att få många röda dagar och det var jag inställd på, appen behöver så mycket data som möjligt för att kunna ge ett så pass korrekt resultat som möjligt.
Men efter ungefär två-tre månader började jag reagera på att den aldrig sa till när jag hade ägglossning. Den gav mig ett beräknat datum och när det datumet kom och jag tog ett negativt äl-test och förde in det i appen så fortsatte den ändå att hävda att jag haft min ägglossning.
Sedan gick det ett par dagar, appen räknade då om sig och vips så visar den att jag har haft äl x-antal dagar tidigare än den beräknade dagen. Något som är oerhört relevant att vilja veta om när man försöker bli gravida..

Nu tänker jag absolut inte skylla på NC för att vi inte blivit gravida, uppenbarligen är det något annat som ligger och stör (något som läkarna inte hittar, but still..) utan jag är mest irriterad för att jag tycker att tjänsten ska fungera.

Har mailat deras kundtjänst ett par gånger med dessa frågor och efter att ha gjort vissa förändringar, så som att inte mäta de dagarna jag går upp väldigt tidigt, så blev det ändå ingen förändring. Månaderna gick och frustrationen växte sig allt större. Är min kropp verkligen så omöjlig att läsa av?

Sen började jag kolla runt på NC’s hashtag på Instagram och ser då att andra kvinnor som använder deras produkt får upp notiser i telefonen, exempelvis att ägglossning har hittats, mensens första dag är här och en ny cykel börjar, eller andra olika typer av meddelanden.
Jag har under mina 9 månader aldrig fått upp ett sådant meddelande.
Är det min app det är fel på? Varför funkar det inte?
Blev så irriterad att jag helt enkelt bestämde mig där och då för att skita i hela grejen. Sluta använda termometern och därmed även sluta störa mig på att det inte funkar (för mig).

Just nu känns det sååå skönt att inte behöva lägga energi på något som ändå inte funkar (för mig) och till er som använder Natural Cycles och trivs med det – Grattis!
Tycker att det verkar vara en bra grej eftersom p-piller, minipiller, p-ringar etc etc bara stör kroppen, men för mig, not so much.

Vad jag ville ha ut av det här inlägget? Inte speciellt mycket mer än att jag ville få ur mig all frustration samt upplysa andra om min erfarenhet kring NC. För just nu läser jag bara om kvinnor som prisar denna fantastiska underbara produkt och det gör mig om möjligt ännu mer provocerad haha. NCSå här kan det se ut..

NC2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *