Saffranssäsong!

Hej bloggy! Den här dagen har verkligen gått i ett, jobb, humlan, städning och sedan lite kvällsfix. Har helt glömt bort att skriva något här.

Imorgon ska vi ha gäster så jag passar på att förbereda lite saker redan idag.

Så jag har gjort en mjölkfri ”kolasås” med smak av saffran! 🙂

IMG_1793 IMG_1786 IMG_1790 Provsmakarskeden är viktig! IMG_1783

Receptet är inspirerat av Fanny, men jag har valt att göra min egen twist.

♥ 2 burkar ekologisk kokosmjölk
♥ 4 msk honung (gärna eko också..)
♥ 0,5 g saffran, en påse
♥ En nypa vaniljpulver

Häll i kokosmjölk, honung och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka upp för att sedan småputtra drygt två timmar. Minns inte exakt hur lång tid min stod på spisen, utan gick mycket på konsistens. När färgen började mörkna och konsistensen tjocka så hade jag i saffranet.
Var noga med att röra runt med jämna mellanrum, framförallt i slutet. Sist jag gjorde denna så skar den sig i slutet för att jag inte vakade som en hök (men smaken blev såklart god ändå).

Vad såsen ska serveras till får ni se imorgon 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *