Plusgrader och pizza

Känner mig splittrad. Kan inte bestämma mig för om jag vill att det ska komma massor av snö och vara ett par grader under noll, eller om jag vill att det ska bli vår!
Nu är ändå jul och nyår förbi, jag vill gå mot varmare och ljusare tider. Samtidigt som jag tycker att denna tiden med bitande kyla och is på sjön har varit förbaskat mysig!
Snön lyser ju faktiskt upp ordentligt i mörkret..

Oh well. Nu är det i alla fall drygt fem plus ute. Nästan all snö är borta och Norrviken är åter blöt.
Jag och mannen har tagit en promenad och andats den friska luften.
Till middag blev det hemmagjord pizza (glutenfri såklart) i klassisk första januari-anda. Kan tänka mig att pizzeriorna runt om i Sverige täcker hela januaribudgeten idag 😛

Recept på pizzabotten:

♥ 2 dl quinoamjöl
♥ 2 dl bovetemjöl
♥ 1 dl pofiber
♥ 1 tsk bakpulver
♥ 1 tsk salt
♥ 3 dl vatten
♥ 1/2 dl olja
♥ 1 ägg

Bara att blanda ihop alla ingredienser, bred ut tunt på plåt och förgrädda ca 10-15 min på 225 grader. Ta sedan ut och ha på valfri topping.

IMG_8736

På min pizza hade jag egengjord tomatsås, squash, champinjoner, paprika lite tomatpesto och parmesan.

IMG_8585.JPGEtt mörkt och mysigt Bollstanäs

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *