De här chipsen har jag bara testat att göra en gång. Då blev de helt okej, men ville mecka lite med receptet, se om jag kunde få chipsen både tunnare och mer spröda. Success!
Hittade kikärtsmjöl på Maxi första gången förra sommaren, de var då chipsen skapades för första gången. Men igår, på grund av ett starkt pysslar-sug, var det alltså dags igen!
Du behöver:
♥ 1 dl kikärtsmjöl
♥ 1/2 dl majsmjöl
♥ 1 tsk fiberhusk
♥ 1 tsk Renée Voltaire örtsalt med ramslök (eller annan valfri krydda)
♥ 2 msk tahini (jag använder DENNA)
♥ 1 msk olja (kokos, oliv, avocado, raps..)
♥ 2 dl vatten
Blanda alla ingredienserna och platta ut tunt på bakplåtspapper. Toppa eventuellt med lite extra örtsalt.
Grädda 20-25 min på 200°C, stäng sedan värmen men låt plåten stå kvar ifall det fortfarande finns vätska i chipsen. Efter ca 15 min tog jag ut plåten och skar bitar för att minska mängden smul.
Jag har ätit chipsen au naturel, men kan tänka mig att de är svingoda att dippa också! (Kanske inte dippa i hommous dock….).
Jag testar din chips. Ska det verkligen vara två DECILITER vatten?
Dumt nig hällde jag i allt utan att prova mig för, det är inte ens som pannkakssmet…
Oj har missat din kommentar! Men ja jag gjorde på 2 dl vatten, både mjölet och fiberhusken binder väldigt mycket vätska så borde absolut inte vara rinnigt..