I fredags när jag var hemma i Stockholm och VAB:ade med barnet passade jag på att baka kakor när han sov.
Har tänkt experimentera fram ett gott glutenfritt- och ej-vitt-socker-recept som ändå ser ut och smakar som en vanlig småkaka.
Så här blev resultatet!
♥ 3 dl havregryn (är man väldigt känslig så ta glutenfria havregryn)
♥ 3 dl bovetemjöl
♥ 1-1 1/2 dl kokossocker (eller annan motsvarande sötning)
♥ 150 g smält kokosolja (eller smör)
♥ 1 tsk kakao
♥ 1 tsk bakpulver
♥ 1 nypa vaniljpulver
♥ 1 nypa salt
♥ Hackad mörk choklad
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan den smälta kokosoljan. Knåda ihop ordentligt. Rulla bollar och tryck till lite lätt med gaffel. Grädda ca 12 min på 175°C
De fick godkänt av både barn, syster, mamma, pappa, sambo, svärmor och svärfar – FULLPOTT!
Dessa kommer jag definitivt göra igen 🙂