Årets första!

P1110165 P1110166

P1110170

VI ÄR IGÅNG! 
Den här dagen har gått i ett så har inte hunnit kika in här. Idag var det ju nämligen dags för premiären av årets första StarkMamma-grupp i Höör. Efter ett skönt jullov känns det skönt att kicka igång igång! 
Nu har vi 12 härliga veckor framför oss. Ni blir bara starkare och starkare från och med nu! 

Godaste på länge!

sötpotatis

sötpotatis2Det har varit, och är fortfarande, en riktigt skön söndag. Gick upp hyfsat tidigt för att äta en rejäl frukost framför Nyhetsmorgon innan det var dags att bege sig mot jobbet. Efter att passet var klart stannade jag ytterligare en timme för att träna – idag ben! 
Blev bland annat 8 set knäböj, bulgariska utfall, räkan, raka marklyft, benspark och benpress. Var helt stapplig efteråt haha. 
Eftermiddagen har bestått mest av matlagning. Passat på att göra matlådor inför veckan som kommer. Det är en ganska intensiv vecka som kommer så då är det skönt att ha så mycket förberett som möjligt. När man börjar slarva med maten så går det mesta snabbt utför.. 
Bland annat gjorde jag dessa, otroligt goda, ugnsbakade sötpotatisar. Superenkelt att göra och såå gott! 
Du behöver:
• En sötpotatis
• Tahini
• Ett paket halloumi
• Tomater
• Champinjoner
• Örtsalt
• En skvätt olja

• Skala och skiva sötpotatisen i lagom tjocka skivor. Bre på tahini, halloumi, tomat, champinjon, örtsalt och toppa sedan med en skvätt olja. Skjutsa in i ugnen på 175ºc ca 30 min eller tills sötpotatisen är mjuk. 
Man kan äta dem som de är eller med en klick keso eller vad som än faller en i smaken. NOM! 

HAPPY EATING!

Sprouts!

groddargroddar2

Groddar är ett sådant där livsmedel som lätt glöms bort. Tyvärr. För de är ju proppade med nyttigheter, lätta att få fram själva, och gott att ha till det mesta. Ofta så brukar jag ha groddar i grytor eller soppor. Men en sån här gammal rackare är inte alls tråkigt att knapra på. Det är ändå något speciellt med knäckemackor med groddar. Något soom får en att minnas tillbaka till skoltiden och matsalen på Väsbyskolan.. På ett positivt sätt!
Gillar du groddar? 

Blomkålspizza!

P1040099P1040101

I måndags var vi på middag hos Emelie och Martin. De hade dukat fram en riktig festmåltid och bland alla godsaker fanns blomkålspizza. Jag har själv provat mig på att laga det för något år sedan, men fick inte riktigt botten att hålla ihop så gissar att jag tappade intresset och körde på andra bottnar framöver haha.
Men denna pizzan var en riktig succé! Botten höll ihop galant och blomkålen var perfekt i konsistens. Så självklart var jag tvungen att återskapa läckerheten hemma också. Så dagens middag fick alltså bli blomkålspizza!
Emelie hade toppat pizzan med chevré, färska fikon, pinjenötter, ruccola och en skvätt honung och det blev en riktigt bra smakkombo.
Du behöver:
• ca 5 dl riven blomkål
• ca 3-4 dl riven ost
• 1 ägg
• Salt och peppar
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna, forma mindre pizzor eller en stor på bakplåtspapper. Grädda på 225°c i 12-15 min. Ta ut och lägg på chevrén (eller annan valfri topping), in i ugnen igen ca 8 min. Ta ut och lägg på övrig topping. P1040106

Helgtempo

P1090175 P1090180Inledde min morgon med en smoothie boostad med pulver från Helhetshälsa och Nordic Superfood

Ja det är sannerligen inget högt tempo denna dagen. Skönt.
Ställde ingen klocka imorse utan vaknade strax innan 10 alldeles utvilad. Vi var hemma ganska sent igår, spenderade kvällen i Osby tittandes på Osby-revyn. Riktigt bra! Över förväntan måste jag säga! Skrattade i princip konstant från början till slut. Bra betyg.
Idag har jag bland annat planterat om mina avokadokärnor som börjat växa ur sin förra kruka (YAY) och har även tagit hand om Erik som har dragit på sig någon blödning i nacken. Så vi har inte gjort många knop varken han eller jag.
Nu ska jag slänga ett sista öga på BODYBALANCE™-koreografin inför morgondagen, och sedan börja fundera på middag… Lutar åt blomkålspizza..
Vad har du hittat på idag?

Fri-Yay

P1080169 Vaknar upp till en ledig fredag – Wihu!
Jag inledde dagen med 20 minuters yoga, ett perfekt sätt att få kroppen att vakna till. Även fast dagen är ledig så är den allt annat än oplanerad. Om en stund ska jag iväg till Tormestorp på massage, sedan väntar badrumsmöte uppe i stan. Erik och jag ska nämligen renovera badrummet här hemma. Ä N T L I G E N.
Det rummet behöver verkligen göras vid.. Men det är mycket jobb och mycket pengar som det handlar om så alla beslut behöver tänkas igenom ordentligt.
Hur spenderar du din fredag? 

Practice

P1070167P1070175

Måste säga att dagens koreografipraktik gick över förväntan bra. Har kört igenom hela en gång och sedan halva ytterligare en gång. Så jag har känt viss stress över att premiera passet om bara några dagar. Men bestämde mig för att bara sätta igång musiken och köra så mycket jag kunde, gå på känn och försöka hitta alla block. När jag kört igenom låt 1, 2, 3a, 3b, 4 och 5 och inser att samtliga mer eller mindre sitter, så var det en stor lättnad. Resterande låtar blir nog inga problem att få in så från att gå till lätt stress och press känner jag mig nu lugn. Skönt.
Det är ett stort mål under 2016 för mig – Mindre stress och mer ork! 

SUPERWEEKEND

1459_689439137858486_1138071811963082708_n

Godmorgon tidiga torsdag! 
Jag är helt ensam på gymmet, inte en kotte har vågat sig hit denna frusna morgon. Igår var det dock proppfullt så jag misstänker att eftermiddag och kväll kommer bjuda på desto fler besökare.. 
Idag väntar en ganska kort arbetsdag. Har receptionen och pass fram till lunch och sedan måste jag öva BODYBALANCE™-koreografi. På söndag ska vi nämligen ha årets första superweekend och då ska vi släppa de nya Les Mills-releaserna. Öva öva öva.. 

Kryddig lunch

P1050162
Dagens första klienter är tränade och jag har nu bokat in en hel timmes lunchpaus. LYX!Idag mumsar jag på en kryddig grönsakssoppa med bönnudlar. Har varit sugen på wasabi och koriander ett par dagar, så soppan fick bli lite thai-inspirerad.

Jag hade i:
• Brysselkål
• Riven morot
• Riven squash
• Finhackad selleri
• Bönnudlar
• Wasabi
• Sesamgrön, både vita och svarta
• Buljong
• Koriander

Bara att koka ihop allt och låta det puttra en stund tills grönsakerna och nudlarna är mjuka, men gärna lite al dente!

Röd dag

workoutBild från Pinterest

Godmorgon onsdag!
Idag är det en röd dag så de flesta är nog lediga. Det gäller dock inte oss som jobbar på gym, istället har jag passat på att boka in ett helt gäng klienter idag just eftersom att de är lediga.
Fem klienter ska få träna och svettas in det nya året och jag får en effektiv arbetsdag utan att behöva jobba från tidig morgon till sen kväll. WIN-WIN.
Hur spenderar Du din onsdag?