Alltså, ibland blir saker och ting så himla mycket bättre än man förväntat sig!
Ville göra en glutenfri morotskaka. Så jag gjorde en, och det blev asabasabautagott!
Du behöver:
♥ 2 ägg
♥ 2 dl kokossocker (eller annan valfri sötning)
♥ 3 dl finriven morot
♥ 2 dl bovetemjöl
♥ 1 dl kokosolja (alternativt vanlig matolja)
♥ 2 tsk bakpulver
♥ 1 tsk kanel
♥ 2 krm vaniljpulver
♥ en skvätt kardemumma, efter smak och tycke
♥ Kokos
Gör så här:
Kokosolja och kokosströ en springform (jag tog en ganska liten form, ca 20 cm i diameter). Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Vispa sedan ägg och socker fluffigt. Smält oljan och tillsätt till äggblandningen. Vispa sedan försiktigt ned de torra ingredienserna och vänd till sist ned morötterna. Grädda ca 30-35 min på 175 grader.
Sedan gjorde jag även en frosting. Den höftade jag bara och har inte superkoll på exakt måtten jag använde. Men på ett ungefär:
♥ 200 g philadelphia
♥ Saft från 1/2 ekologisk citron
♥ Knappt 1/2 dl kokossocker (eventuellt lite mindre än så men smaka av)
♥ 1 msk agavesirap
♥ En knivsudd vaniljpulver
Du verkar så otroligt duktig på att baka nyttiga saker. (Jag bakar mest sånt man får dåligt samvete av.) Kan inte du delta i Hela Sösdala Bakar den 31/5 så vi andra kan bli lite inspirerade att baka bra saker? + ditt namn och Stark Mamma får lite reklam via receptsamlingen http://sosdala.com/pdf/HSB.pdf
Mer information på: http://www.sosdala.com/pdf/sb24.pdf
Ha en underbar dag!!
Tack snälla! 🙂 Ja jag bakar bara glutenfritt och utan vanligt vitt socker, tycker det är superkul att experimentera i köket! Ja det vore kul att ställa upp, ska läsa på lite och förhoppningsvis hinner jag vara med 🙂 Tack, och detsamma till dig! 🙂