Biffig!

Igår kväll spenderade jag ett par timmar i köket med att göra biffar. Ett recept som jag experimenterade ihop för några månader sedan som har blivit en stående favorit hos mig och sambon.
Basen är sötpotatis och vita bönor, som vanligt har jag inga exakt mått men här kommer ett ungefärligt recept.

♥ 4 medelstora sötpotatisar
♥ 5 dl kokta vita bönor
♥ 1 hel riven squash
♥ 1 finhackad rödlök
♥ 3 ägg
♥ Något som binder allt samman. Jag brukar ta kikärtsmjöl, fiberhusk och igår testade jag även arrowrot i pulverform
♥ Salt, vitpeppar, gurkmeja, curry, paprikapulver och koriander
♥ Sesamfrön att panera i

IMG_0076In the making..

IMG_0079Har testat att göra chips av arrowrot och det blir riktigt gott. Här i pulverform. Kul att testa nytt! Ska även funka som redning i såsen, glutenfritt så klart.

Börja med att koka sötpotatisen. Jag brukar dela den i klyftor men behålla skalet på. Lägg sedan potatisen i kallt vatten för då glider skalet lätt av.
Mixa sötpotatisen hyfsat slät tillsammans med bönorna. Riv squashen och krama ur överflödig vätska, rör sedan ned den tillsammans med den hackade löken i potatis- bönröran. Knäck i äggen och krydda på efter smak. Jag brukar låta smeten stå någon minut så att husken och de övriga bindande ingredienserna får tid att verka.
Stek sedan på medelvärme. Jag brukar panera mina med sesamfrön. Blir super!

IMG_0071

IMG_0075Vanligtvis steker jag alltid i kokosolja. Men så såg jag denna på Maxi förra veckan och var så klart tvungen att testa! Gav en smörig, nötig smak.

IMG_0081Ett stycke biffberg!

Total blev det ca 38-40 biffar. Så det räcker till matlådor med andra ord hehe..

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *