FUDGEKAKA

Har länge velat experimenta fram en glutenfri variant av min mammas l j u v l i g t goda fudgekaka. En mjuk och lite halvseg chokladkaka toppad med en to-die-for-glasyr.
Ja ni hör ju – Låter ruskigt gott!
Nu har jag gjort slag i saken, och resultatet blev över förväntan bra!

Jag utgick alltså från min mammas recept men twistade om det så att den skulle bli mer på MITT sätt.
Så här gjorde jag:

KAKAN

• 2 ägg
• 1 ½ dl kokossocker
• 1 ½ dl råsocker
• 200 g smält smör
• 1 dl majsmjöl
• ½ dl rismjöl
• ½ dl potatismjöl
• 1 dl kakao
• ca 1 tsk vaniljpulver
• 1 tsk bakpulver 

Vispa först ägg och socker fluffigt, tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll i form (jag hade bakplåtspapper i min springform men funkar såklart att smöra+bröa också) och grädda ca 25 min på 175°C.
Låt sedan kakan svalna helt i ett par timmar. Jag bakade min på kvällen och gjorde glasyren dagen efter.
Ta inte ut kakan ur formen för tidigt för då kommer den flyta ut!

GLASYREN

• 1 dl vispgrädde
• 1 dl kokossocker
• 1 msk agave
• 50 g mörk choklad
• 50 g smör

Blanda ihop allt förutom smöret i en kastrull. Låt det koka på svag värme ca 10-15 min så att det tjocknar.
Ta sedan av kastrullen från värmen och blanda i smöret. Bred ut glasyren över kakan och ställ den kallt för att stelna.

Sjuuukt god! Äts med fördel tillsammans med vispad grädde och bär!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *