Chiapudding

Idag har jag en riktig fixar-dag i köket! Är ledig från gymmet så passar på.
Bland annat så gjorde jag den alltid lika älskade chiapuddingen.

Jag har använt chiafrön i många år men det är först nu jag börjat experimentera mer med dem.
Chiafrön är rika på omega-3, fiber och protein. Dessutom så innehåller de en hel massa andra nyttigheter. Jag använder dem i frökex, bröd, på gröten, i smoothies etc. Dessutom är de alldeles utmärkta att blanda med frukt/bär och göra sylt av eftersom chiafrön binder vätska och bilder en geléliknande kapsel runt fröet.

Men idag fick det bli pudding!
Jag började med att mixa 4-5 dadlar med ca 1/2-1 dl rismjölk, tillsatte 1 tsk raw kakao, lite vaniljpulver, en yssepysseliten droppe pepparmintsolja och ca 1 msk chiafrön. Blanda väl och låt svälla i kylskåpet 20 min.

Så basen är mjölk/vatten och frön, sen kan man blanda i lite vad man vill. Bär, nötsmör, kardemumma, kanel.. Bara låt fantasin flöda!

IMG_5265IMG_5263Tänker inte säga vad sambon kallar det.. Men lovar att det är godare än vad det ser ut!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *