Pannkisar

Torsdag är någonstans förenat med pannkakor, ärtsoppa och pannkakor.
Jag ska erkänna att jag har aldrig ätit den traditionella gula ärtsoppan utan gör mest en variant på frysta gröna. Men pannkakor är jag väl bekant med. Vi har umgåtts flitigt genom åren.

Men i och med min överkänslighet mot gluten så går ju inte den gamla hederliga varianten hem hos mig. Så jag gör en glutenfri variant, som dessutom är betydligt mer nyttig – win win! 🙂

Den har tre enkla ingredienser: Ägg, fiberhusk och valfri mjölk eller vatten.

IMG_0144

Till grunden, en person:

♥ 2 ägg
♥ 1 dl valfri mjölk/vatten (jag använder oftast rismjölk)
♥ 3/4 msk fiberhusk

Vispa ihop allt väl och låt stå ca 10 min och svälla. Smeten ska vara klibbig och beter sig inte som vanlig pannkakssmet.
Stek sedan på medelhög värme tills de blir så där härligt gyllenbruna och krispiga.

IMG_0149

Ät med bär, keso, kvarg, honung, grädde eller bara klassisk vanlig sylt.

IMG_0148

Rulla och ät!

IMG_0153

Gör man till fler personer är det bara att öka på ingredienserna. För det mesta är jag väldigt hungrig och gör då smeten X 1 1/2 (alltså på 3 ägg). Funkar prima!

 

 

 

Cellfie

Godmorgon torsdag!
Ber om ursäkt för min frånvaro igår men hade ingen ork alls i kroppen.
Jobbade 10-21:30 och när jag kom hem väntade lite mer jobb och pyssel inför dagens Stark Mamma.

I morgon blir sjunde arbetsdagen i rad men som tur är blir det en ”kort” dag, bara 8h med andra ord 😛
Sen får jag vara ledig en dag innan det drar igång igen.
Har nedräkning till midsommar nu. Hela TRE dagars ledigt!

Idag har jag faktiskt inte supermycket jobb så ska inte klaga. Öppnar gymmet och sedan är jag där till 14. Sköönt.
Men sedan ska jag iväg på ett läkarbesök i Eslöv och det ska väl inte bli det roligaste..

Jag har nämligen fått cellförändringar, igen.
Första gången var jag 23 och då gjorde man först en pensling men även en biopsi. Vilket innebär att man (känsliga läsare varnas) knipsar några bitar vävnad för att sedan ta prover på dem.
Yepp. Är precis så obehagligt som det låter. Men det måste göras.

Så idag hoppas jag att jag slipper knipsandet och de bara penslar och så klart, förhoppningsvis, inte hittar något elakartat. Håll tummarna för mig!

IMG_0130Bygger sakta men säkert upp ett par rejäla ögonpåsar.

Kvällens

Har spenderat hela dagen på JC och det är skönt att bara ha en arbetsplats att vara på under dagen. Efter jobbet mötte Erik upp mig och så åkte vi och handlade. Vi var båda hungriga och att handla när man är hungrig är det absolut sämsta man kan göra. Hello sötsug deluxe! Men vi lyckades hålla oss till listan ändå! 😉

Satte igång med middagen direkt och idag fick det bli hirs med halloumi, keso och grönsaker.

IMG_0154

Gick precis ut och skulle kolla till odlingarna och möts av detta (se nedan). VARFÖR?!
planterade ut koriandern igår för jag tänkte att den skulle trivas i en större kruka (läs hink), men istället blev den jättehängig. Någon korianderexpert därute som vet vad problemet är?
Hörde att man inte ska ge kruk-kryddorna för mycket vatten utan att det tydligen är en väldigt fin gräns mellan för mycket och för lite..

IMG_0158

Gav den en pytteslurk nu så får se om det bli bättre eller sämre av det 😛

 

Oas

Hungrig är vad jag är! Var exakt 13h sedan jag åkte hemifrån och nu precis hemkommen och står i denna stund och steker lite fiberhuskpannkakor (recept kommer..).

Det har varit en lång dag men den har gått fort 🙂 Trivs så bra på båda mina jobb så det underlättar. Minst sagt.

Men nu väntar snart goda pannkakor och kvällshäng. Fortfarande soligt och varmt ute.
Blir nog ett par timmar i soffan på framsidan. Favoritplatsen.
Det är verkligen som en liten oas. Där man kan slappa och bara vara. Gött.

IMG_0140

 

IMG_0138Ljusslingorna köpte jag på Ikea och drivs av solceller. Funkar prima!

IMG_0141Solrosor. Mina favoriter. Näst efter kommer pioner.

IMG_0137Vi har perfekt läge med kvällssol.

Sommarselfie

Färdigjobbat på gymmet och är nu på väg upp till JC.
Solen skiner och det är 23 grader varmt. Love it!

20140609-124029-45629536.jpg

20140609-124047-45647647.jpg
Sippar en vitacoco..

Insomnia..

Gick och la mig 21:30 igår eftersom alarmet ringde 5:20 idag.
Såg framför mig hur jag skulle däcka och sova gott hela natten. Men blev det tyvärr inte.
Bara vred och vände i flera timmar, trots att jag var jättetrött. Somnade strax efter midnatt och sov hyfsat fram till 5 då en fluga började surra i örat på mig.

Nåja, bara att gå upp och göra sig redo för dagen.
Frukost i magen och påklädd, snart dags att åka.

Först väntar öppning på gymmet och några timmar i repan fram till 12. Sedan tuffar jag till JC där jag befinner mig fram till 18. Så jobbar 50/50 på varje ställe idag.

Dessa dagar är jag i stort behov av mat och energi, men som tur är har jag förberett ett gäng matlådor så bara att plocka ur frysen varje morgon.

IMG_0113 IMG_0114 IMG_0117Det tar lite tid men är så värt det!

 

Något lätt

Åt en sen lunch så var inte sugen på att laga något större till middag. Har dessutom haft matlådefixarrace så var rätt trött på matlagning överhuvudtaget 😛

Så slängde ihop en capresesallad med gul tomat och mozarella. Hade även på några blad koriander (eftersom jag fått totalt dille på det). Yum!
Enkelt, gott och snabbt.

IMG_0122

Under mitt sista år i Sthlm, när jag bodde i Sundbyberg, så levde jag i princip på detta.
Jobbade väldigt mycket och prioriterade alltid sömn före ordentlig mat. När jag kom hem efter en arbetsdag på 12-14h så var att ställa mig och laga mat och matlådor det sista jag ville. Så hackade upp lite mozarella och tomat. Ibland gurka, keso eller kvarg och spenat. Toppade med solrosfrön och olivolja. Gott, men alldeles för lite när man har ett aktivt jobb.

Så när jag flyttade ned och började laga ordentlig mat så kände jag direkt hur jag blev piggare, starkare och faktiskt tappade vikt (även om det absolut inte var meningen). Som att min kropp tidigare varit i ett stressläge och bara pumpade kortisol.
Anyways, nu äter jag bra mat, eko, hemlagat, mycket kolhydrater som ger energi och färgglatt för att boosta vitaminer och humör.

Nu ska vi se ett avsnitt Orange is the new black som äntligen släppt säsong två!

Biffig!

Igår kväll spenderade jag ett par timmar i köket med att göra biffar. Ett recept som jag experimenterade ihop för några månader sedan som har blivit en stående favorit hos mig och sambon.
Basen är sötpotatis och vita bönor, som vanligt har jag inga exakt mått men här kommer ett ungefärligt recept.

♥ 4 medelstora sötpotatisar
♥ 5 dl kokta vita bönor
♥ 1 hel riven squash
♥ 1 finhackad rödlök
♥ 3 ägg
♥ Något som binder allt samman. Jag brukar ta kikärtsmjöl, fiberhusk och igår testade jag även arrowrot i pulverform
♥ Salt, vitpeppar, gurkmeja, curry, paprikapulver och koriander
♥ Sesamfrön att panera i

IMG_0076In the making..

IMG_0079Har testat att göra chips av arrowrot och det blir riktigt gott. Här i pulverform. Kul att testa nytt! Ska även funka som redning i såsen, glutenfritt så klart.

Börja med att koka sötpotatisen. Jag brukar dela den i klyftor men behålla skalet på. Lägg sedan potatisen i kallt vatten för då glider skalet lätt av.
Mixa sötpotatisen hyfsat slät tillsammans med bönorna. Riv squashen och krama ur överflödig vätska, rör sedan ned den tillsammans med den hackade löken i potatis- bönröran. Knäck i äggen och krydda på efter smak. Jag brukar låta smeten stå någon minut så att husken och de övriga bindande ingredienserna får tid att verka.
Stek sedan på medelvärme. Jag brukar panera mina med sesamfrön. Blir super!

IMG_0071

IMG_0075Vanligtvis steker jag alltid i kokosolja. Men så såg jag denna på Maxi förra veckan och var så klart tvungen att testa! Gav en smörig, nötig smak.

IMG_0081Ett stycke biffberg!

Total blev det ca 38-40 biffar. Så det räcker till matlådor med andra ord hehe..

Att backa

Första kvällen på hela veckan som jag är hemma innan 22 och kan äta middag hemma. Halleluja!
Jobbade kort dag så var hemma strax innan 15. Tog då en promenad med Bettan och Theo. När vi hade kommit ca halvvägs öppnade sig himlen och det började spöregna! Men lika glada för det var vi i traskade vidare. Ungefär 7,5 km senare var fötterna så där lagom trötta och att slänga upp dem på soffan i kväll sa bli såå skönt.

Under dagens Stark Mamma körde vi ett annorlunda pass. Vanligtvis brukar svetten spruta och musklerna bränna men idag körde vi fokus på bål och knip. Bara.
Så mycket kontroll av muskler, att jobba med den inre muskulaturen i både statiska och dynamiska krävande positioner utan att koppla på ett tryck och aktivera den raka bukmuskeln.
Sedan involverade vi även några knipövningar. Att känna skillnaden mellan att knipa fram och knipa bak, kapa kisstråle och hålla fis (pardon my french..)

IMG_0060Aktiviteten i salen under passet är underbar. Mammor, barn och leksaker överallt.

Vi jobbade olika intervallblock med 20/10 30/10 och 40/10, alla efter sin egen nivå som vanligt.

Tror alla fick riktigt bra kontakt och förhoppningsvis kommer det känns skönt i musklerna i morgon.

Ibland är det bra att ta några steg tillbaka i sin träning. Gå tillbaka till grunderna, repetera. Du kan alltid bli starkare i den enklaste av övningar.

IMG_0063De tyngsta vikterna fick vila idag. Tills nästa vecka.

Och glöm inte.. Kniiiiiiip!